Link til regionens franske hjemmeside. Midi-Pyrénées.

Består af departementerne:
Ariège / Aveyron / Gers / Haute-Garonne /
Haute-Pyrénées / Lot / Tarn / Tarn-et-Garonne 

Til billedside.


[ Andorra ]     [ Andorra-la-Villa ]     [ Cahors ]     [ Cirque de Gavarnie ]     [ Lot-floden ]    
[
Millau ]     [ Pont Valentré ]     [ Château Caix ]     [ Rocamadour ]    
[ Viaduc de Millau ]     [
Villefrance-de-Conflent ]

Rocamadour - en gammel valfartsby - som delvis er bygget på siden af en stejl klippe. I bunden af dalen ligger selve byen og øverst oppe (lidt over 200 trin) ligger adskillige kirker og kapeller, samt et lille slot fra det 19. århundrede.

Det er et imponerende syn og de omkringliggende dale er meget maleriske og fyldt med gamle huler.

Vil du se et kort over byen så klik her.
Vil du vide lidt mere om byen og omegnen så klik her. (Siden er på fransk og engelsk.)

Til sidetop.

Broen Pont Valentré.
 
 
Den flotte, middelalderlige bro over floden Lot i Cahors, med den berømte lille djævel...bygget i perioden 1308 - 1378 og restaureret i 1879. 
Legenden siger, at arkitekten syntes arbejdet med broen gik for langsom, så han gav sin sjæl i bytte til djævlen, mod at arbejdet så kunne blive hurtigere færdigt.
Den lille djævel sidder på toppen af det midterste tårn. (billedet t.h.)

Til sidetop.

Kommer man til Cahors, skal man selvfølgelig også se Prins Henriks vinslot, som ligger med en pragtfuld udsigt ud over floden Lot, som løber kun et stenkast derfra.

Meget naturligt kan man ikke komme ind at se slottet, men i en lille butik der ligger lige inden man går ind på selve slottet, kan man bl.a. kan købe Prinsens vin, samt de sædvanlige turistagtige ting. 

Vil du se et kort over byen Cahors så klik her.
Vil du vide mere om byen og omegnen så klik her. (Siden er på fransk.)

Til sidetop.

Byen Millau med sin gamle, maleriske bydel, ligger lige på grænsen ind til region Languedoc Roussillon. 

Byen er bl. a. kendt for sine skindhandsker og helt "up to date" er byen blevet kendt for den nye og meget imponerende motorvejsbro - eller Viaduc de Millau, som franksmændene kalder den - over slugten, som forbinder motorvejene nord og syd for byen, med hinanden. Et fantastisk bygningsværk.

Vil du se et kort over Millau, så klik her.
Vil du vide mere om Millau og omegn, så klik her. (Siden er på fransk og engelsk.)
Vil du vide mere om broen ved Millau, så klik her. (Siden er på fransk.)

Til sidetop.

Viaduc de Millau.
Tegning over Viaduc de Millau, der tydeligt viser hvor høj den er!
Viaduc de Millau.
Viaduc de Millau med byen Millau i forgrunden.
Når man nærmer sig det sydligste af provinsen og dermed også Pyrenæerne, kan man ikke komme uden om lilleputstaten Andorra, som ligger og gemmer sig oppe i bjergene og er særdeles kendt for at være toldfrit område.

Hovedstaden - Andorra La Villa - er utrolig turistet og består stort set af én stor, lang hovedgade, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord. Det er nu ikke vores opfattelse, at det er så fordelagtigt at handle her, med mindre det drejer sig om tobak og spiritus.
Og så skal man i øvrigt være opmærksom på de franske toldere, der - lige som de danske gør det nu - godt kan finde på at lave razzia mange kilometer inde i landet!
 
Og de kan være meget nidkære!

Til sidetop.

Har man lyst til at køre til Andorra, skal man køre dertil nordfra,  via N22. 
Fra Andorra La Villa køres der videre mod syd (Spanien) ad N145, derefter mod øst ad N260 til den franske grænse og derefter ad N116 videre mod øst.

Kører man denne vej, kommer man gennem en interessant lille by, Villefranche de Conflent, som er helt omkranset af en gammel bymur fra middelalderen. Desuden er der mange flotte, gamle skilte og udsmykninger for de gamle lav.

Vil du se et kort over Andorra så klik her.
Vil du se et kort over Villefranche de Conflent så klik her.
Vil du vide mere om Villefranche de Conflent og omegn så klik her. (Siden er på fransk og engelsk.)

Til sidetop.

Helt ned mod den spanske grænse og helt ude mod vest i regionen, ligger Cirque de Gavarnie. Det er et hesteskoformet bjergmassiv, som har et af Europas højeste vandfald - ca. 400 meter. Når man har set det, kan det næsten bedst beskrives, som værende den bedste "location" til en film om "Hulebjørnens klan". Det er fantastisk.

Når man kommer frem til Gavarnie er der stadig en strabadserende tur at gå på 3 kilometer, før man er helt fremme ved klippeformationen.
De sidste 1½ kilometer går konstant opad, med en stigning der kan mærkes kraftigt i læggene og til sidst begynder at trække tænder ud. 

Det er en sej tur, men når man så er fremme, udebliver belønningen heller ikke. Det er utroligt spektakulært og skal opleves.    

Kørevejledning hvis man kommer fra vestkysten:
Man starter med at køre til St.Jean-de-Luz, hvor fra der køres ad D 918 mod Ascian, St. Pee-s-Nivelle, Cambo-les Bains og St. Jean-Pied-de-Port. Derefter ad D 933 mod Larceveau. Videre igen ad D918 mod Mauleon, så ad D24 mod Chéraute, derefter ad D 25 mod L'Hôpital-St. Blaise og videre ad D 936 mod Oloron. Videre går det ad N 134 mod Pau, derefter ad N 117 mod Tarbes. I Soumoulou køres mod Lourdes ad D 940. Derefter følger man N 21 mod Argelès-Gazost og herfra følger man skiltiningen mod Gavarnie og så går resten nemt nok.  

Vil du vide lidt mere om Cirque de Gavarnie så klik her. (Siden er på fransk og engelsk.)

Til sidetop.

Temperaturer i Midi Pyrénées

Måned:

Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.

Gennemsnitstemperatur:

10,0º 9,0º 12,3º 18,3º 19,1º 26,4º 27,6º 27,2º 25,0º 19,3º 15,5º 9,8º
Kilde: Frankrigs Meteorologiske Institut.

Mail til Jens Rostgaard Gjerløv.

© Copyright.

Til sidetop.

Alle rettigheder forbeholdes.

Til: www.gjerlov.org