Link til regionens franske hjemmeside.

Loire.

Består af departementerne:
Loire-Atlantique
/ Maine-et-Loire / Mayenne / Sarthe / Vendeé

Til billedside.

[ Anjou´s perle ]     [ Angers ]     [ Camping L'Europeen ]     [ Coutures ]
[
Crémants-huse ]     [ Fontevraud ]     [ Henrik 2. ]     [ La Baule ]     [ Le Mans ]
[ Richard Løvehjerte ]     [
Rochemenier ]     [ Saumur ]     [ Troglodyt-boliger ]     [ Vouvray ]


Inden man forlader region Loire og departementet Sarthe, er man nødt til at tage en tur omkring den berømte racerbane, hvor der køres 24 timers Le Mans.
På vejen ud til selve den lukkede bane som man er vant til at se i fjernsynet, kører man på en vej som helt sikkert også bliver brugt til noget baneløb. Hele vejen er der autoværn i begge sider og der er "reklamebroer" over vejen, så der er ingen tvivl om, at vejen kan lukkes af og bruges til baneløb. 

Man kan ikke se ind på selve banen. På et tidspunkt ser vi nogle biler køre ind på anlægget og det får os til at spørge, om det er muligt at komme ind og køre en enkelt omgang på den lukkede bane. Meget naivt, men hvem véd, vi kunne jo "risikere" at få et 'ja'. 

Men nej! 

Svaret er ganske enkelt "No, pas du tout, Ce n'est pas pour le public" - "Nej absolut ikke, det er ikke for offentligheden".

Det var så dét. Vi var ellers parat til at betale et ikke helt lille beløb, såfremt det havde været muligt. Det ville jo have været "once in a lifetime", men det skulle altså ikke overgå os i dette liv. Men det skal jo ikke forhindre andre i at prøve...... 

Til sidetop.

La Baule - Atlanterhavskystens vel nok mest berømte og eksklusive ferieby og sted. Vestkystens svar på Cannes, med ca. 8 km. strandbred og luksushoteller - stedet hvor kendte Franskmænd tager hen, når de vil nyde sol og strand, samtidig med at de kan være i fred.

Til sidetop.

Camping L' Européen - 4 stjernet campingplads, som ligger i den skønneste lund af århundrede gamle træer. Den ligger lige nord for den lille by Coutures, som igen ligger mellem Saumur og Angers.

Det er en utrolig dejlig plads, stille og rolig, med masser af afstand  mellem pladserne. Den har alt hvad man kan ønske sig - også eget bageri..! med det mest pragtfulde brød. Man skal dog vænne sig til de mange påfugle, der går rundt på pladsen - de kan godt være lidt anmasende. 

Pladsen kan varmt anbefales (dog ikke hvis man har teenagere med, de vil kede sig bravt!). 

Til sidetop.

Troglodyt gårdene i Rochemenier er et kapitel for sig selv. Ordet er græsk og betyder huleboer.


Der findes en hel del af dem i Loire-dalen og især omkring Saumur og Vouvray, hvor de er hugget ind i den bløde kalksten, kaldet "tuf". Den sidste blev faktisk fraflyttet så sent som i 1984, efter at der var blevet lagt el, vand og sanitet ind...!


I dag bruges de underjordiske boliger mest til at dyrke champignon i og visse steder er de indrettet som restauranter. Utrolig mange af de stedlige caver, er også hugget ud i klipperne og benytter sig af den konstante temperatur på 13 grader, der er hele året rundt.

Til sidetop.

Abbaye Royale de Fontevraud.

Fontevraud klosteret er grundlagt i 1099 og gravsted for to konger, nemlig Henrik 2. og Richard Løvehjerte med deres respektive dronninger.

Det ligger ca. 12 kilometer sydøst for Saumur, op ad D147 og er nemt at finde.

Til sidetop.

Området omkring Saumur er ikke mindst kendt for sine mange mousserende vine, der bliver fremstillet efter samme princip som champagne, men eftersom de ikke kommer fra Champagne-distriktet, må de ikke hedde "Champagne" og man har i stedet valgt at kalde dem for "Crémants".

To Crémants-huse markerer sig: 
"VEUVE
AMIOT" som den lokale befolkning siger er det mest kendte, har eksisteret siden 1884. 
"LANGLOI-CHATEAU"
som de lokale paradoksalt nok siger er det bedste, har eksisteret siden 1885. 

Et besøg på sidstnævnte kan anbefales. Vi fik en spændende fortælling og rundvisning. Det ligger på højre hånd, når man kører ind i Saumur fra øst ad D751. 

Vil du vide mere om Langloi-Chateau så klik her.
 

Til sidetop.

Saumur - også kaldet "Anjou´s perle" - ligger smukt ved Loire-floden. Byen er bl.a. berømt for sin kavaleriskole og borgen "Château de Saumur", der knejser over byen. 

Borgen har været brugt som fængsel og kaserne, men rummer i dag et museum med kunsthåndværk og en samling, der belyser hestens betydning gennem tiderne.

Til sidetop.

Temperaturer i Loire

Måned:

Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.

Gennemsnitstemperatur:

9,9º 8,6º 11,3º 17,7º 16,7º 23,3º 25,7º 24,6º 21,8º 16,9º 12,4º 9,5º
Kilde: Frankrigs Meteorologiske Institut.

Skriv til Jens Gjerløv.

© Copyright.

Til sidetop.

Alle rettigheder forbeholdes.

Til: www.gjerlov.org