REJSEBREV  FRA  DANMARK - 2020. 
Af Jens Rostgaard Gjerløv.

En uges ferie i  Middelfart.

 

Siden er optimeret til 1920 x 1080   -   © Copyright   -   Alle rettigheder forbeholdes   -   Kontakt


Til ren billedside.
Se billederne på PC.

Til ren billedside - tablets.
Se billederne på tablet.


 

Den gamle Lillebæltsbro (1178 meter lang) med den nye Lillebæltsbro i horisonten.
 

Året 2020 vil helt givet gå over i historien som 'Corona-året'. 

Det er året, hvor corona virussen indtager hele verden og er årsag til, næsten total, nedlukning af samfund verden over, i forsøget på at standse spredningen af det farlige virus. 

Det begynder i Kina, men meget hurtigt spreder det sig til det meste af verden og især det nordlige Italien bliver meget hårdt ramt, som det første land i Europa. 

Man siger godt nok, at virussen er på "linie" med influenza virus, men det viser sig meget hurtigt, at den er en hel del farligere, især for ældre og særlig udsatte personer. 

Dette kommer til at få indflydelse på vores ferie i år. Vi har på linie med en masse andre, bestilt ferie i Norditalien for mere end længe siden og nu må vi se i øjnene, at den ferie ikke kan blive til noget.

Det vil være alt for risikabelt for os og historien viser jo også, at vi under ingen omstændigheder vil kunne komme af sted, da grænserne bliver lukket rundt omkring i Europa. 

Vi er meget tidligt ude med at aflyse ferien i Italien og da vi tænker (lidt naivt måske), at Danmark nok ikke vil  

blive ramt særlig hårdt, konverterer vi vores ophold i Italien, til et ophold i Skagen.

Det har i flere år været et ønske at holde ferie i Skagen, men vi havde ikke forestillet os, at det ligefrem skal være en sommerferie. Men sådan bliver det. 

Men vi bliver meget hurtigt klogere. Snart kommer de første tilfælde af corona virus til landet (i øvrigt fra Norditalien) og inden vi får set os om, bliver det også kritisk her hjemme.

Vi kan godt se hvor det bærer hen og igen aflyser vi vores ferie. At holde ferie i Skagen på et hotel, hvor man måske ikke kan få noget at spise og alle spisesteder i byen er lukkede, er jo ikke ligefrem sagen. 

I lighed med mange andre i samme situation, mister vi denne gang vores depositum, men det er der ikke noget at gøre ved. Sådan er dét, når man ikke køber en færdig pakkerejse. 

 

Den nye Lillebæltsbro (1700 meter lang).
 

Nu er gode råd dyre. 

Vi ender med at beslutte os for at holde ferie på matriklen. I stedet vil vi så tage ud på nogle dagudflugter og ellers slappe af og nyde livet, vel at mærke uden sydens sol og varme, skønne vine og hvad der eller er af dejlige ting sydpå.

Hvis du skulle få lyst til at læse lidt mere om nogle af vore dagudflugter i ferien, kan du finde dem på vores blog et stykke tid endnu: https://gjerlov.blogspot.com/ 

Vores to børnebørn, Nana og Liva, skal også til Norditalien på sommerferie. De skal af sted med deres farmor og farfar, samt to fætre.

Men også deres ferie ender med at blive aflyst til aller sidst og deres ferie til Grækenland sammen med forældrene, hænger også i en mere end tynd tråd. 

Vi beslutter derfor, at vi vil prøve at finde en mulighed for at holde en uges ferie sammen med Nana og Liva, så de ikke skal gå en lang sommerferie i møde, uden at der sker noget som helst. 

Valget falder på en campingplads på Fyn, lidt øst for Middelfart. Pladsen ligger tæt ved Lillebælt og har rigtig mange faciliteter for børn. 

Ikke mindst er der opvarmet swimmingpool med lidt vandland, adskillige legepladser med alt hvad børnene kan ønske sig, minigolf og meget mere.

Desuden er der en lille café, hvor man kan fouragere, så vi kommer i hvert fald ikke til at gå sultne i seng. Alt i alt ser det ud til at være et godt valg, så vi beslutter os for at leje en hytte der. 

Vi skal så af sted i den sidste uge af vores ferie, som heldigvis falder sammen med pigernes første uge af skoleferien. Det kan ikke passe bedre. 

Da tiden nærmer sig, begynder jeg så småt at blive bekymret for, om vi nu kan have al den bagage vi skal have med.

Vi har altid været vant til at tage alene på ferie og har aldrig haft problemer med at have vores bagage. Men vi er kun to og lægger bare bagsæderne ned, så kan vi have alt det med, som vi ønsker. 

Nu er vi lige pludselig 4 som skal af sted – med dertil hørende bagage og så skrumper pladsen altså hurtigt ind. 

Det er lidt af en udfordring. 

Men udfordringer er, som det siges, beregnet til at blive taget op og bekymringerne blev hurtigt gjort til skamme. 

Bilen bliver pakket efter alle kunstens regler, vi får plads til alt og lørdag den 27. juni kan vi så starte vores ferie alle fire og køre ud gennem byporten med kurs mod Middelfart.

 
Vis stort billede.
Så er bilen pakket og klar til ferie.
 

Der er godt nok en hel del trafik på Fyn, hvoraf en del formodentlig er de første feriegæster til Vestkysten. Men, det går stille og roligt og klokken ca. 15:00 er vi fremme ved campingpladsen – 'First Camp Skovlund Camping'.

 
Vis stort billede.
Så er vi ankommet og der tjekkes ind.
Vis stort billede.
Så er der tjekket ind - hytte nr. 26.
 

Det viser sig heldigvis, at være et godt valg. Det er en rigtig dejlig plads, som ligger i et kuperet terræn og med en flot udsigt ud over Lillebælt, som kun ligger et stort stenkast fra pladsen. 

Pladsen kan med sine mange terrasser og lidt stejle veje, minde lidt om campingpladsen 'Piani di Clodia' ved Gardasøen (hvis man ellers kender den).

Vi får hurtigt tømt bilen, båret vores ting ind og indrettet os så godt det nu kan lade sig gøre – det er trods alt ikke en 5-værelses lejlighed vi flytter ind i. Men som man siger - 'alt på plads, plads til alt' – og vi får plads til alt.

 
Vis stort billede.
Pigerne har travlt med at inspicere hytten.
 

Det er hele 31o da vi ankommer til pladsen, så efter vores indflytning, er pigerne helt vilde efter at komme ned i swimmingpoolen. Og hvem vil ikke være det?

 
Vis stort billede.
Livet nydes i swimmingpoolen.
Vis stort billede.
Nana på hjemmebane.
 

Efter den afsvalende dukkert, som mormor også deltager i, skal Nana selvfølgelig lige afprøve pladsens hoppepuder, hvilket bliver gjort med manér.

Nanas opvisning i hoppepudens ædle kunst følges af flere andre børn på legepladsen, som ser beundrende til, mens hun laver sine flikflak og saltomortaler. 

Så er det endelig blevet tid til at komme tilbage til hytten, hvor der skal bades, slappes af og endelig dækkes bord, eftersom det er ved at være tid for aftensmad. Pigerne har allerede meddelt, at de er godt sultne. 

Den indtages udenfor i det dejlige vejr og da vi på forhånd ved, at køkkenregionen i hytten ikke er i den største kategori, er der i dagens anledning medbragt hjemmelavet lasagne til den første aften.

 

Vis stort billede.
Liva er sulten og sidder allerede med forpoterne oppe på bordet.

 
Desserten består af is, som vi køber nede i Caféen. Nu er det så småt begyndt at regne og på vejen tilbage til hytten, er vi lige inde at bestille morgenbrød til i morgen. Så er dét på plads.

Tilbage i hytten sluttes dagen af med flere omgange yatzy, hvorefter vi er godt trætte og tjenlige til at gå i seng.

Liva sover oppe på hemsen, Nana på en madras på gulvet i stuen i stedet for oppe på hemsen og vi i soveværelset.

 

Vis stort billede.
Liva oppe på "sin" hems.

 

Til sidetop.

 

I dag, søndag, skal vi slappe lidt af, inden den kommende uge går i gang med alle de ting vi skal nå at se og opleve. 

Jeg går traditionen tro ned efter morgenbrød og i mellemtiden er den mere end varme hytte blevet luftet godt ud. Nu er det nemlig blevet dansk sommervejr, hvilket vil sige, at den dejlige varme fra i går er væk.

Eftersom vi ikke har en hel masse madvarer med hjemme fra, kører vi efter morgenmaden ind til Nørre Aaby, for at handle ind til de næste dage.

Der er ikke mere end 5-6 kilometer derind, så vores indkøb er hurtigt overstået. 

I morgen, mandag, skal vi på 'Bridgewalking' på den gamle Lillebæltsbro og når vi nu alligevel er ude at køre, drejer vi lige forbi Middelfart, for at se hvor det er vi skal møde i morgen. Vi skal jo helst ikke komme for sent, fordi vi ikke kan finde det. 

Her i Middelfart nåede vi også lige at købe en fodbold i 'Jem & Fix' til Nana. Sådan én havde vi ikke fået med, da vi kørte her over.

 

Vis stort billede.
Den nye Lillebæltsbro.

Vis stort billede.
Frokosttid.

 

Hjemturen fra Middelfart sker ad kystvejen, som er meget smuk. Vi kommer blandt andet gennem Strib og vi får set nogle ting fra en helt anden vinkel, end den vi er vant til, blandt andet den nye Lillebæltsbro. 

Vi er tilbage på pladsen til frokosttid og da den og diverse sysler er overstået – sammen med regnen – går vi alle en tur ned til stranden. 

Det er en tur på ca. 300 meter. Vi skal lige lidt hen ad vejen og så ned mod stranden. 

Det er en forholdsvis stejl tur ned mod stranden og da vi står dernede kan vi se, at en god del af kysten består af stejle skrænter ned mod vandet.

Vi skal da lige en tur ud på badebroen og Nana benytter sig af chancen til at få dyppet tæerne i Lillebælt, som den eneste af os alle fire.

 

Vis stort billede.
Næsten nede ved vandet.

Vis stort billede.
Nana dypper tæerne i Lillebælt.

 

Nana´s vandgang giver begge pigerne inspiration til, at de vil hjem og i swimmingpoolen.

Altså går turen hjem til pladsen igen. Pigerne er hurtigt i badetøjet og mens de muntrer sig og har en pragtfuld badetur med masser af sjov, sidder vi to "gamle" og betragter deres morskab, mens vi nyder et glas kølig rosé vin og et glas fadøl.

 

Vis stort billede.
Så er vi ved at være hjemme.

 

Livet er dejligt. 

Bedst som vi sidder dér, begynder det igen at regne, så vi skynder os tilbage til hytten. Som tilfældet har været flere gange, holder regnen snart op og pigerne går ud og spiller lidt bold og Nana skal selvfølgelig også lige en tur på hoppepuden.

 

Vis stort billede.
Nana når også lige at fodre gederne.

Vis stort billede.
Så grilles der mørbrad.

 

Om aftenen grilles der, vi skal have mørbrad og flødekartofler og senere spiller vi yatzy og sequence.

 

Vis stort billede.
Vores 2 grinebidere.

 
Jeg er lige ved at tro, at det er i aften Nana i bar kådhed tager fat i et glas vand der står på bordet og skal til at bruge det som raflebæger. Jo, jo, der er fuld fart på, men heldigvis opdager hun det, inden vi alle får en ordentlig gang brusebad.
 

Til sidetop.

 

Nu er det blevet mandag og vi vågner op til et dejligt vejr med sol og ingen udsigt til regn.

Det kan ikke være bedre, for det er i dag vi skal på "Bridgewalking" på den gamle Lillebæltsbro. Det er helt sikkert ugens højdepunkt, både bogstaveligt og i overført betydning, så det vil være virkelig ærgerligt, hvis regnen står ned i stænger.

Det er en tur på lidt over 2 kilometer i 60 meters højde over vandet og det er efter sigende den eneste bro på den nordlige halvkugle, hvor der er "Bridgewalking".

Der findes dog 3 broer mere, hvor der er "Bridgewalking", nemlig i New Zealand og  Australien. 

Klokken 09:00 er vi ude af døren og nu venter der forhåbentlig en stor oplevelse forude. 

Hele turen varer 2 timer og inden vi bliver sluppet løs på broen, skal vi iklædes en kedeldragt og sikkerhedsudstyr i form af seletøj, som bliver koblet til broen, så der ikke er nogen der kan falde ned.

Der foruden får vi nogle sikkerhedsinstrukser og vi bliver alle tjekket fysisk, dog ikke korporligt, så guiden ikke risikerer at stå oppe på broen med én der ikke kan komme hverken op eller ned.

 

Vis stort billede.
Tre spændte "eventyrere",
samt én bag kameraet.

Vis stort billede.
Så er vi alle fire samlet -
60 meter over Lillebælt.

 

Inden vi får kedeldragten på, skal vi tømme alle vore lommer og vi må ikke medbringe hverken kameraer, telefon, tasker eller lignende. Disse ting bliver så opbevaret i sikkerhedsskabe, mens vi er oppe på broen. 

Det er godt nok ærgerligt, at vi ikke må tage billeder deroppe, så resultatet er, at vi kun har 2 billeder fra hele turen oppe på broen og det er billeder guiden, som i øvrigt er fantastisk, tager lige inden vi skal ned igen. 

Det er en kæmpeoplevelse for os alle, så nu skal vi hjem og have lidt frokost og fordøje indtrykkene. 

Efter frokost er der "fri leg", det vil sige, at pigerne gemmer sig bag ved telefonerne. Det får de dog ikke lov til ret længe.

Vi skal nemlig en tur til Hindsgavl Dyrepark, hvor der er mulighed for at se kronhjorte. Og ganske rigtigt. Der er rigtig mange, men vi får kun set nogle få stykker i "fuld" størrelse.

Resten, og det er mange, gemmer sig godt i det høje græs, så vi kun kan se gevirerne af dem. Øv!

 

Vis stort billede.
Masser af kronhjorte, men ikke meget at se.

 

Nu kører vi en tur ind til Middelfart. Vi har lovet pigerne is og nede ved havnen finder vi 'Line´s Ishus', som ligger helt ned til Lillebælt. 

Her sidder vi så og nyder vores is med udsigt til Lillebælt. Går vi ned til vandkanten, kan vi se den gamle Lillebæltsbro til venstre og den nye Lillebæltsbro lige fremme. 

Faktisk ret imponerende og et rigtig dejligt sted, som vi vender tilbage til senere på ugen.

 

Vis stort billede.
Tid til is ved "Line´s Ishus" i Middelfart.

Vis stort billede.
Den gamle Lillebæltsbro.

 

Vis stort billede.
Den nye Lillebæltsbro.

Vis stort billede.
Aftenen sluttes af med flere omgange yatzy.
 

Der er ingen tvivl om, at nu synes pigerne de har fået kultur nok for i dag, så vi vender næsen hjemad og vi kan alle slappe lidt af og fordøje dagens indtryk. 

Dagen – og aftenen – sluttes som sædvanlig af med diverse spil og denne gang uden risiko for, at Nana tager vandglasset og bruger det som raflebæger.

 

Til sidetop.

 

I dag, tirsdag, har vi besluttet os for at tage til Odense at se H.C. Andersens hus og hvad der ellers byder sig. 

Efter at have kørt lidt omkring for at finde et P-hus lykkes det endelig og vi kan begynde at lede efter det berømte hus. 

Liva og jeg konfererer med telefonen og Google Maps, men Helle fanger en forbipasserende og spørger ham om vej.

Inden han når at svare på det første spørgsmål Helle stiller ham, stiller hun et nyt spørgsmål, så den stakkels mand bliver forvirret på højt plan. 

Men, mormor Helle mener hun har styr på det hele og fører an til 'huset'. Efter at have gået et par hundrede meter, erkender Helle, at "det nok ikke er den rigtige vej alligevel" - og kapitulerer.

Derefter får Liva og jeg lov til at føre an og inden vi får set os om, får Liva øje på H.C. Andersens Museum. 

Her skal vi købe billetter både til museet og H.C. Andersens huse. Der er i alt fire steder, men de er desværre alle lukkede på grund af coronaen, med undtagelse af huset hvor han voksede op. 

Vi går først en hurtig rundtur på museet, hvor Nana køber en lille souvenir og derefter går vi til H.C.A.´s hus, hvor vi stiller op i køen, for vi må ikke være så mange derinde.

 


Vis stort billede.
Museet.H.C. Andersens hus.

 

Vis stort billede.
H.C. Andersens hjem.

 

Efter en forholdsvis hurtig gennemgang af huset, som i øvrigt ikke er ret stort, begynder pigerne at spørge om muligheden for at shoppe. 

De har spurgt flere gange tidligere og vi har højtideligt lovet dem, at når vi kommer til Odense, skal de nok få lov til at shoppe alt det de vil. 

Nu prøver vi så at finde til Rosengårds Centret, hvor der skal være rig lejlighed til at bruge en masse penge.

Først skal vi have noget frokost, som volder visse vanskeligheder, på grund af flere forskellige ønsker, men til sidst lykkedes det. Alle bliver mætte og shoppeturen kan begynde. 

Og der bliver shoppet igennem. På et tidspunkt siger én af pigerne, at "morfar er vel nok tålmodig, han sidder bare og venter på os". 

Jo, det er jeg da også, men det er nok ikke mindst fordi det er pigerne der shopper. Jeg er helt sikkert ikke lige så tålmodig i andre situationer.

 

Vis stort billede.
Nu er de trætte af at shoppe.

 

Men alt har en ende. Pengene er ved at slippe op og trætheden oven på besøg i de mange butikker melder sig.

Altså går turen hjem til pladsen, med undtagelse af, at vi handler lidt ind under vejs.

 

Vis stort billede.
Vores ydmyge køkkenfaciliteter.

 

Aftenen bliver som sædvanlig tilbragt med diverse spil, inden det er tid til at gå til køjs.

 

Til sidetop.

 

Igen i dag er vi rimelig tidligt oppe. Selv om pigerne protesterer vildt og inderligt over at de ikke må sove til de selv vågner, vågner de alligevel tidligere og tidligere og de ender måske ligefrem med at blive glade for at komme tidligt op. 

Her i formiddag skal vi en tur ind til Bogense, som skulle være en rigtig hyggelig by. Det dér med kulturen, er stadig ikke helt i højsædet hos pigerne, men de ender vist med at synes, at det er meget godt alligevel.

Det viser sig ganske rigtigt at være en meget hyggelig by med gamle huse, toppede brosten og et hyggeligt havnemiljø. Også byens kirke er ganske smuk og Nana skriver en lille sød hilsen i kirkens gæstebog. 

Der skal også være en statue af "Manneken Pis" et sted i byen.

Den er faktisk et vartegn for den belgiske by Bruxelles, men findes mange andre steder. 

Vi går noget rundt og kan ikke finde den og pludselig spørger Nana om det er 'den' vi leder efter og peger op på en statue, der er lige bag ryggen af os. 

Det griner vi meget af.

 

Vis stort billede.
Bogense.

Vis stort billede.
Bogense.

 

Vis stort billede.
Nana´s søde hilsen.

Vis stort billede.
'Manneken Pis' – midt i Bogense.

 

Nu har pigerne fået kultur nok for i dag og vi kører hjem og spiser frokost.

Igen i dag skal vi til Odense, så efter frokost er der afgang. Denne gang skal vi i Zoologisk Have. Det har været et stort ønske for os alle fire, så vi er meget spændte på at se, hvordan den er. 

Vi er heldige at finde en parkeringsplads næsten over for Zoo, oven i købet gratis, hvor utroligt det end lyder.

 

Vis stort billede.
Odense Zoo – selvfølgelig.

 

Zoo viser sig at være meget hyggelig, men lidt svær at finde rundt i, efter det oversigtskort vi har fået. Det er lidt fortegnet, så vi går forkert en hel del gange, så igen må mormor Helle spørge om vej. 

Op til flere gange spørger hun ved et tilfælde de samme medarbejdere og det ender med, at en af medarbejderne viser os næsten helt hen til dét, vi har spurgt efter. Det giver os alle et godt grin, inklusiv medarbejderne, som er utrolig søde og hjælpsomme.

 

Vis stort billede.
Odense Zoo.

 

Vis stort billede.
Odense Zoo.

Vis stort billede.
Odense Zoo.

 

Vis stort billede.
Odense Zoo.

Vis stort billede.
Odense Zoo.

 

Vi har en rigtig god eftermiddag i den dejlige have og slutter af med at få lidt at drikke, inden vi vender næsen hjemad. 

Vi nåede i øvrigt også at komme op i 'Bøgetoppen'. Det er Zoologisk Haves udgave af at kravle rundt i træerne på de mange hængebroer. En sjov oplevelse. 

Vel hjemme er det blevet tid til aftensmad, som i dag er 'Brændende Kærlighed' – der bliver spist med stor appetit. 

Og som det har været tilfældet de øvrige dage, sluttes der af med diverse spil om aftenen.

 

Vis stort billede.
Menuen står på 'Brændende Kærlighed'

 

Til sidetop.

 

Nu er det efterhånden blevet torsdag og vi skal på vores sidste planlagte udflugt, som går til Egeskov Slot.

Her besøger vi selve slottet, også helt oppe på loftet, hvor der er udstilling af legetøj og hvor 'træmanden' ligger. Vi er i labyrinten (hvor Helle og jeg snyder lidt) og ikke mindst er vi i Tree Top Walking.

 

Vis stort billede.
Egeskov Slot.

Vis stort billede.
To dejlige piger på Tree Top Walking.

 

Vis stort billede.
Danmarks største klatretårn.

Vis stort billede.
Så er Liva kommet til tops.

 

Der skal også klatres til top i det de kalder Danmarks største klatretårn. Her brillierer Liva med at komme helt til tops. Og mormor er som sædvanlig på pletten som paparazzi.

 

Vis stort billede.
Paparazzi-mormor.

Vis stort billede.
Frokosttid, inden det går løs igen.

 

Vi når også at se de gamle motorcykler og vi ser en påfugl som spreder sine halefjer ud og er utrolig flot. Og vi når også Draculas krypt. Uha, uha.

 

Vis stort billede.
Dracula i sin krypt.

 

Da vi ikke kan finde på mere at lave i parken, kører vi hjem. Tilbage på pladsen bliver tiden brugt til lidt forskelligt. 

Vi er lige en tur oppe ved folden for at hilse på hesten med sit føl. Folden ligger lige uden for vores hytte, så vi har meget glæde af at se hvordan hesten hygger sig med sit føl. 

Så bruger pigerne tid på at løse diverse opgaver og tegne, en tid spiller vi fodbold med Nana hvor hun står på mål og endelig giver begge piger en flot opvisning på terrassen med Tik Tok.

 

Vis stort billede.
Besøg hos hestene.

Vis stort billede.
Nana på mål.

 

Vis stort billede.
Så løses der sjove opgaver og tegnes.

Vis stort billede.
TikTok dans på terrassen.

 

Efter aftensmaden spiller vi igen lidt fodbold og aftenen sluttes traditionen tro, af med et par omgange yatzy.

 

Til sidetop.

 

Nu er det blevet fredag og det er vores sidste dag på pladsen – og i ferien. 

Først skal Liva have skrevet en ansøgning til et sommerferiejob, så der kan blive lidt ekstra feriepenge til at gøre godt med.

Da den er skrevet og sendt af sted, gå vi alle en tur ned til stranden en sidste gang og denne gang ad en anden vej end sidst vi var dernede.

Vi er måske lidt ude på ulovlig vej, for der står 'Privat' mange steder. Men hvad, vi vover det ene øje og vi bliver da ikke antastet eller skældt ud af nogen.

 

Vis stort billede.
Lillebælt.

 

Efter at have spist frokost, kører vi endnu en gang ind til Middelfart og pigernes shopping gen vågner til live igen.

Denne gang får de lov til at vælge noget tøj, som er en feriegave fra os til dem. Bagefter kører vi så ned til havnen, hvor vi igen besøger "Line´s Ishus" og får den mest pragtfulde is. Det er Premier is og den smager simpelthen bare godt. 

Endnu en gang er vi heldige med vejret, det regner ikke og vi sætter os og nyder udsigten ud over vandet til den nye Lillebæltsbro for en sidste gang. 

Så er det tid til at tage hjem og vi har tidligere på ugen aftalt, at vi skal spille minigolf den sidste eftermiddag vi er her.

Så ned til informationen og leje golfkøller og bolde og så er det ellers om at komme i gang.

 

Vis stort billede.
Nu "golfes" der på livet løs.

 
Vis stort billede.
To golfspillere.
Vis stort billede.
To andre golfspillere.
 

Vi morer os temmelig meget og der skal ikke herske nogen tvivl om, at der ikke er nogle af os fire, som er en kommende golfstjerne. Men vi har det rigtig sjovt. 

Da vi er færdige med at spille går vi op til caféen, hvor vi slutter af med is, sodavand, rødvin og øl og diskuterer resultatet af golfspillet. 

Da vi har drukket ud, bestiller vi aftensmad i caféen til afhentning klokken 18:00 og så går vi hjem for at pakke, så vi er klar til maden skal hentes. 

Det går faktisk hurtigt med at pakke, så da Helle kommer tilbage efter at have hentet vores mad, har vi alle fået pakket vores ting og er klar til at spise det sidste måltid på campingpladsen for denne gang.

 

Vis stort billede.
Så er der take-away.

Vis stort billede.
Afskedsmiddagen på campingpladsen.

 

Til sidetop.

 

Så er det lørdag morgen og i dag skal vi så hjem efter en rigtig dejlig uge i det fynske. 

Klokken ca. 10:30 forlader vi pladsen og sætter kursen mod Slagelse, hvor vi skal møde Elisabeth og Nino. De skal op at besøge nogle venner i Odsherred og Nana vil godt med derop.

Efter at have passeret betalingsanlægget, bemærker vi, at der er totalt tilstoppet med biler i den modsatte retning på motorvejen.

Hele vejen til Slagelse hvor vi drejer fra, holder bilerne i kø og vi har aldrig tidligere oplevet noget lignende her hjemme.

Det er bare helt vildt og ligner mest af alt en tysk motorvej i feriesæsonen, når det er aller værst.

Da vi drejer ind på Trafikcentret i Slagelse, kan pigerne dårligt vente med at komme ud af bilen, for at komme hen til deres mor og far. De har været savnet og pigerne har været savnet, så der er stor gensynsglæde.

 

Vis stort billede.
Stor gensynsglæde i Slagelse.

 

Det har været en rigtig dejlig ferie med mange dejlige oplevelser, grin, skæg og ballade, som nu er slut.

Nu mangler vi kun de sidste kilometer til Næstved. Vi skal have Liva med hjem, fordi hun ikke skal med til Odsherred og efter vi alle har pakket ud og sundet os lidt, skal vi over til Lilly, som har inviteret os alle tre på aftensmad.

Senere på aftenen kommer Nana, Elisabeth og Nino for at hente Liva – og så er den ferie slut.

 

Til sidetop.

 


Jens Rostgaard Gjerløv.
Juli 2020.

Link til flere rejsebreve og rejsenotater.          Send en mail til Jens Rostgaard Gjerløv.

 
 

Til sidetop.